2014. augusztus 24., vasárnap

Az ázásról őszintén!

 

Mára jöjjön valami gyakorlati tanács! Legyen eldobható, avagy mosható a pelus, nem ereszthet át ha jól van felhelyezve a babára, ha a baba anyagcseréjének gyakoriságához megfelelően alkalmazkodik a szülő, időben cseréli a pelust, vagy elég betétet helyez a pelusba, és ha megfelelő a pelenka méretezése.
 
Ha már rutinos használat során fordul elő ázás, mikor már azt hitted belejöttetek? Úgy érzed összecsapnak a fejed felett a hullámok, vagy hogy mégis igaza volt azoknak, akik előre figyelmeztettek, nehogy moshatózásra add a fejed? 

Azért nem ilyen nagy a probléma. :) Valószínűleg azért fordulhat elő, mert a zsebes szárazontartó rétege, vagy a nedvszívó betét, illetve mindkettő eltömődött és nem tudják a feladatukat ellátni. Ennek oka lehet a használt mosószer, öblítő, popsikrém, vagy esetleg az, hogy a gépetek nem mos elég vízben, vagy a pelusok felszívják a mosóvizet, így a benne lévő pelusok nem tudnak rendesen átmosódni.

Az eltömődött pelus legjobb ismertető jele a kellemetlen szag, tisztára mosás után is. Ez ellen egy éjszakás mosószeres áztatással, majd napoztatással lehet eredményesen tenni.

Oka lehet az ázásnak még a baba fejlődési ugrása, alkati változása, nyúlása, vagy a rettegett fogzás, amikor azt érzed semmi nem működik úgy, ahogy előtte. Ezt az időszakot túl kell élni, általában pár nap alatt rendeződni szokott a dolog és minden visszatér a megszokott kerékvágásba. A lényeg, hogy nem szabad elkeseredni, igyekezni kell megtalálni a megfelelő megoldást.

Szerintetek mit hagytam ki, milyen jó tanácsokkal látnátok el Ti a hozzátok fordulókat?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztod a tapasztalataidat!