2014. május 26., hétfő

A pelenkaland - Te próbáltad már?

A legutóbbi bejegyzésemben egy olyan pelenka külsőről írtam, amit bárki egyszerűen, minden moshatós tapasztalat nélkül is ki tud próbálni, ha a zöld útra téved. Nem kell hozzá csak egy külső pár betéttel, és máris moshatózhatsz! :)

Igaz azóta több hét telt el, munkám mellett sajnos mostanában kevesebb időm volt a pelusok népszerűsítésére, még a szokásos Gólyahír fesztiválra sem tudtam elmenni, de a külső sikere töretlen. Most azoknak szeretném bemutatni a használatát, akik még nem ismerik ezt a fajta pelenkát. Vagy a mosható pelenkát sem, mint olyat.

A fent már vázlatosan bemutatott pelenka szett pár darab tetszőleges pelenka belsőből vagy betétből és a PUL anyagból készült pelenkakülsőből áll.

Tényleg csak a kezdők kedvéért mondom el, hogy a prefold pelenka egy nagyobb alakú, több rétegű pamut/bambusz anyag, mely nagyon jó nedvszívású, kényelmes és puha. Téglalap alakúra hajtogatva egyszerűen csak a külsőbe kell tenni, és az egész egyben ráadható a babára. A nedvszívó betét ellenben kisebb, több réteg anyagból összevarrt, szabvány méretű belső, mely hajtogatás nélkül illik a külső erre kialakított zsebébe. 

A vízhatlan réteg a pelenka belső felén átereszti a levegőt, így folyamatosan szellőzik benne a baba bőre, a nedvesség viszont nem hatol át rajta, így tökéletesen szárazon tartja a popsit, ezzel hatékonyan akadályozza az irritáció okozta pirosodást, allergiát. 

10 darab pelenka szettel körülbelül 3 napi pelenkaadag van megoldva, ami azt jelenti, hogy elegendő minden második nap kimosni a pelenkákat, vagy bedobni az aznapi termést az aktuális mosásba és amíg száradnak, addig is van még egy napi tiszta váltópelenka.

A pelenkakülső tisztítása nagyon egyszerű, áttörölhetjük egy nedves törlőkendővel, vagy csap alatt gyorsan kiöblíthetjük, nagyon gyorsan megszárad, és már használhatjuk is újra. Szükség szerint a pelenkabelsőkkel együtt mosógépben is mosható, közben általában elegendő csak a pisit leöblíteni róla.

A használt pelusokat a szennyes tartó vödörben vagy zsákban gyűjthetjük, mosás előtt beáztathatjuk, vagy tehetjük rögtön a mosógépbe is. Mosásukhoz használhatunk egy kanálka fertőtlenítőszert is a tisztítószer mellé.
  


Ha kíváncsi vagy a többi pelenkafajtára vagy más márkák pelenkacsomagjaira, akkor ide kattintva megnézheted és megvásárolhatod őket. 

Valamennyi pelenkánk egészségpénztárra elszámolható!

Vágj bele még ma! Holnapra beleszerelmesedsz Te is :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztod a tapasztalataidat!