2014. január 5., vasárnap

Jó rég nem írtam...

Év végi hajtás, megérdemelt pihenés. Jól esett ez a két hét! De ideje visszarázódni a megszokott hétköznapokba. 

Bemelegítésnek íme egy kis élménybeszámoló egy víg kedélyű tesztelőtől, Edittől, aki mondhatjuk már régi motoros a témában: 

"Én már a 4. gyerekemmel moshatózom. Rögtön a kórházból való hazaérkezésünk után a moshatóért nyúltam a szekrénybe. Valahogy mindig belefért az időmbe és a mosógépbe az a pár darab, amit elhasználtunk naponta. Pedig bőven tudtam volna kifogást keresni. 

Én talán az extrém kivétel vagyok, mert igazából sohasem használtam mást! Alig vártam, hogy az ajándékba kapott eldobósak elfogyjanak. Utáltam őket. Szerencsére a 3. után már a rokonok sem sokkoltak vele, eddig tartott tudomásul venniük, hogy én nem vonulok a csordával, így ekkor már nem hozták ajándékba sem :D 

Imádom a megszáradt illatos pelenkákat leszedni a szárítóról! Mintha magukat a napsugarakat szedném össze. Még ilyenkor télen is a szabadba teregetek, amit csak lehet. Nem sok darabbal kezdtem, szépen apránként bővült a készletem. Vannak szép és kevésbé mutatós darabjaim is, többféle kivitelben, és mindet másért szeretem. Alig volt pár darab, amit cserélni kellett az évek múlásával. 

A készlet nagyja 2-3 gyerek után is használható, anyagilag így bele sem merek gondolni mennyit spóroltunk már meg ezzel. Mosni úgyis mostunk, így a vízfogyasztás, meg a többi humbukk nem számít. Pedig sokan a számolgatáson csúsznak el, ahelyett, hogy belekezdenének és lenyűgözné őket is a legegyszerűbb megoldás. 

A tétovázóknak üzenem, sosem késő elkezdeni. Sok jó honlap várja őket, aki pedig belevág, számíthat rá, hogy a ded jóval előbb lesz szobatiszta, mint eldobhatós társai. Nem olyan sokkal több macera ám a pelenkákat kezelni, mint amennyivel több öröm, hogy jó egy évvel hamarabb letudjuk az egészet! Aki használja, tudja. 

Próbáljátok ki az EC-t is, a babák pisiltetését, a pelenka nélküliséget! Sokkal közelebbi kapcsolatot tud kialakítani a babával. A nagyfiam már 18 hónaposan "magától" szobatiszta lett. Egyszer csak azt vettem észre, hogy nincs szükség több pelusra. Egy éves öccse is jó úton jár már a pelenkátlanság felé. Azt hiszem ezzel úttörő lesz a kortársai között. Csak a többi szülő meg ne kövezzen érte a bölcsiben :D 

Szóval csak hajrá moshatópelenka. 

A kispénzűeknek meg üzenem, nem kell eltántorodni a kezdeti magas költségek miatt, mert három-négy darab pelenka ára, ami már fél-egy napra elég, nem több, mint a havi pelenka adag, csak hogy ezek mosás után ismét használhatók, nem pedig a szemétben kötnek ki. Csak elsőre tűnik nagy összegnek az erre fordított pénz. Kezdetben egyébként egy kisméretű törölköző is megteszi egy pelenka külsőbe hajtogatva, rá a pelenka papír, így az abszolút olcsó. Van egy I betűs áruház is, ahol a megfelelő méretű kéztörlő 100Ft! Ebből kell kb 25 db, meg 3 külső és hajrá! A többi csak kifogás. De mindenki magának finnyáskodik. A gyereknek a használt is megteszi, még ezzel is többet adhatsz neki, mint a műanyaggal." 

Köszönöm az inspiráló gondolatokat, legyen ez az év első bejegyzésének zárszava! Üdv 2014!!!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztod a tapasztalataidat!