2014. január 14., kedd

Mosható pelenka tapasztalatok

Annyira jó visszajelzéseket kapok mostanában, hogy muszáj megosztanom még egyet:

"Kicsi fiam már elmúlt 10 hónapos, mikor barátaink pozitív tapasztalatai alapján mi is kipróbáltuk a mosható pelenkát. 4 db különféle egyméretes zsebes pelussal kezdtünk, és gyorsan kiderült, hogy anyagilag egyértelműen jobban járunk, ha teljesen átállunk. A használat olyan egyszerű volt, hogy azonnal beleszerettünk. Minden várakozást felül múlt, amit kaptunk. Semmi szag, folt, ázás, pirosodás! A férjem kezdetben elég szkeptikus volt, de hamar beismerte, hogy a pelusok bizony jól teljesítenek. Rögtön vásároltunk egy egész készletet. Most már értjük miért beszélnek fanatizmusról a "hívei". Tényleg egy szempillantás alatt pelushalmozók lettünk mi is, annyira megtetszett a dolog. Azóta már több fajtát is próbáltunk, és egyik jobb, mint a másik! Eszünkbe sem jut visszatérni a szemetelésre!
Ricsi most másfél éves, és kizárólag moshatót visel, éjjel-nappal. Kezdetben voltak ugyan apróbb balesetek, de amint kitapasztaltuk az új anyagokat, minden pofon egyszerű és magától értetődő lett. 

Most várjuk a következő babát és nem kérdés, hogy őt is moshatóba csomagoljuk majd! Csak beindítom a gépet, semmi macera. Így amiatt sem aggódom, hogy egy ideig két gyerkőcöt is pelusoznom kell majd. (Vagy ki tudja, lehet, hogy a nagy addigra pelusmentes lesz. A moshatókban általában ennek hamarabb szokott eljönni az ideje.) 

Igazán sajnálom, amiért nem szántam rá magam korábban, pedig a barátnőm többször is ajánlotta, dicsérte a pelusokat, amiket Tőled kapott. Talán attól féltem, hogy túl sok munka van vele. De most már tudom, hogy ez a legegyszerűbb, legolcsóbb és legtermészetesebb módja a pelenkázásnak. Köszönöm, hogy segítettél nekem is megtenni az első, tétova lépéseket!"

Szívesen. Ki lesz a következő? :-)

Nektek mi a véleményetek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztod a tapasztalataidat!