2013. szeptember 25., szerda

Kik használnak mosható pelenkát?Visszaolvasva a legutóbbi bejegyzéseimet, eléggé lehangoló képet festettem a modern kor vívmányáról, az eldobható pelenkáról. Tegyük hozzá, rá is szolgált! Nem is szeretném tovább ragozni, hogy felelős szülő miért nem választja, szóljanak helyettem mások inkább:

http://zoldter.hu/eletmod/20091126_pelenka.aspx 

Egy a lényeg! Hogy van alternatívája! És hogy ne dőljünk be a sablonos megoldásoknak ez ügyben sem. Sokkal ügyesebbek és rátermettebbek vagyunk annál, mintsem hogy ne tudnánk pár pelust kimosni. Pláne mosógéppel. :D 

Na de hogy milyet, az más kérdés!

Akkor meg mit nekünk 65 forintos pampers és társai. Vegye, aki ügyetlenebbnek képzeli magát ehhez!

Sokszor hallom vissza, hogy a kezdők számára nincs elég információ a mosható pelenkákról. (?!) Fajtákról, használatról, tárolásról, stb. Pedig csak arról van szó, hogy számomra evidens valami, egy kezdő viszont egész más szemmel néz rá egy mosható pelenkára. El sem tudja képzelni hogyan lehet EZT használni. És az még a jobbik eset, ha lát egy modern darabot élőben, a többség ugyanis elsőre biztosan a gumibugyi tetra kombóra gondol, mint (nagy)anyáink rettegett foltos, hipós kötözős textil pelenkáira. Pedig a világ ebben is rengeteget változott. 

Senki nem tudja hogy miért patentok vannak egy zsebes pelenkán, miért nem tépőzár, mint az eldobhatóson, nem tudja mekkora méretet kell venni belőle, és hányat, ezért meglepődik, ha azt mondom, hogy a legtöbb pelenka megoldást kínál a születéstől egészen a szobatisztaság eléréséig. Íme hogyan:Érdeklődik mikor lesz akciós, hiszen ahhoz szoktatták hozzá, és még sorolhatnám! Pedig az információ mindenki számára elérhető, csak magunkévá kellene tenni! 

Csak ezen a blogon is több száz meg ezer karakter szól csak a mosható pelenkák fő típusairól, külön oldal a mosásról, első használatba vételről, tárolásról, napi rutinról. Csakhogy a rengeteg információ között elvész a lelkesedés. Hogy ez nekem túl bonyolult, nem is vagyok biztos benne, hogy menne, lenne rá időm, meg pláne kedvem, mások is ezt mondják, akkor meg minek foglalkozzak vele...És a sok lúd disznót győz!
Így aztán marad a sablon megoldás erre is. Messzi-messzi a tündéri, avagy éppen vagány mintáktól, anyagoktól, és attól, hogy valóban élvezzük gyermekünkkel együtt a pelenkázásra fordított időt! Helyette marad a legyünk már túl a peluscserén szemlélet, minimális lelkiismeret-furdalással, mikor kezünkben megalkuvásunk bizonyítékával  újra és újra a szemetes felé vesszük az irányt. 

Talán majd a következő babánál sikerül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztod a tapasztalataidat!