2013. június 19., szerda

Új vagyok, és fogalmam sincs, hol kezdjem!Új vagyok a ruhapelenka témakörében, és fogalmam sincs, hol kezdjem!


Ezzel a címmel indítom útjára új,  ismeretterjesztőnek szánt sorozatomat, melyben a kezdők számára kínálok támpontokat, amelyek alapján el tudnak indulni a pelenkázás e végtelenül szórakoztató, hagyományos útján! Ha neked is ismerős ez az érzés, tarts velem!    
                                                                                           
Ha most várod gyermekedet, vagy csak most váltanál, azt ajánlom, hogy semmi esetre se vegyél egész készletet ismeretlenül csak azért, mert így látszólag olcsóbbra jön ki, vagy mert mások szerint ez vagy az a tuti pelus. Ha ugyanis nektek nem az, a használati és az anyagi csalódottság biztosan elveszi a kedved a folytatástól, az meg nem célja senkinek. 

Bár könnyebbnek látszik a mások által bevált sémát követni, nem biztos, hogy ebben célszerű - sőt, mondhatom ebben sem! :) Ruhát sem mások véleménye alapján vesz az ember, hanem saját tapasztalat alapján. Érdemes tehát ebben is a saját utadat járva jónéhány fajtát, fazont, márkát kipróbálni, mielőtt a nagy vásárlásra rászánod magad. Így anyagilag is jobban kijössz. Nem kell ugyanis egyben egy jókora összeget rááldozni erre, hanem elég, ha hetente, havonta megveszel egy pár darabot, addig ráérsz ismerkedni velük. A legjobb, ha még pocakosan készülsz erre, így mindjárt nem annyira megterhelő.

Nem muszáj mindent újonnan megvenni. Próbára a használt, a kölcsön kapott, vagy az elajándékozott is megteszi. Aztán ha megvan(nak) a fazon(ok), ami nektek beválik, akkor inkább azokból vegyél többet, a többi mehet tovább, új kis gazdához. A keresgélés, utánajárás során remek topikokra, fórumokra, lelkes támogató ismerettségekre, barátokra lehet szert tenni, ami az otthon töltött idő alatt jellemző sivár felnőtt kapcsolati időszakban kiváltképp vonzóvá teszi ezt az egészet. Arról nem beszélve, hogy ha már a pelenka témát kiveséztétek, másról is szó eshet. Hidd el, sokan járnak ugyanabban a cipőben, mint Te. Bukkanj rájuk!

Ugye, hogy nem is olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre tűnik?  A következő részben bemutatom milyen kifejezésekkel fogsz találkozni, amik elsőre nagyon idegenül hangzanak, de ha megismered őket, segítségedre lesznek a választásban... Holnap várlak, de addig is kukkants be áruházam oldalára!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztod a tapasztalataidat!