2013. június 20., csütörtök

Ami a kutatások mögött van!


Nemrégiben kijött egy friss kutatási eredmény, mely szerint egy gyermek felneveléséhez mai áron számolva 15 millió forintra van szükség! (A több gyermekesek most kivételesen ne olvassanak tovább :)) A felmérés természetesen átlagokkal számol, ami azt jelenti, hogy sokan ennél nagyságrendekkel többet is kifizetnek!

 
A tanulmány megállapításai szerint minél nagyobb a gyermek, annál többe kerül a szülőknek. Ezzel még egyet lehet érteni, a részletek azonban elgondolkodtattak.

 
Tényként állapították meg, hogy egy csecsemő átlagosan 30.000, egy alsó tagozatos 60.000, míg egy egyetemista 90.000 forintba fáj havonta. 

 
Az utóbbiakkal még kiegyezem, de hogy egy újszülött ennyibe kerül havonta, azt kétlem. Vagy az én gyerekem volt nullszaldós, nem tudom, mindenesetre ennyit soha nem kellett rá költeni, még most sem. Ez 100%. És hogy miért nem? Mert mi bizony megspóroltuk azt az összeget, amit más vígan és dalolva dobált ki az ablakon pelenkapénz formájában! Jobb esetben legalább a sajátját. De gondoljunk csak bele, hány hátrányos helyzetű gyerek visel vajon mosható pelenkát? Na, ugye, hogy egy sem? Bizony nekik is mi finanszírozzuk az "eldobható kényelmet"...

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztod a tapasztalataidat!