2013. január 18., péntek

Hogyan maradhat egészséges parányi babánk?


Amennyiben ezen az oldalon jársz, valószínűleg te is megkérdőjelezed a hazánkban máig népszerű gyakorlatot, melyben a szülők - rosszul értelmezett kényelemből - még mindig nagy számban vegyszerekkel teli műanyag pelenkába bugyolálják legféltettebb kincsüket. 

Esetleg eddig Te is hasonlóképp cselekedtél? Akkor itt az ideje váltani. 

Jobb ugyanis, ha tudod, hogy minden anyag, mellyel legnagyobb szervünk, a bőr érintkezésbe kerül, 10 perc múlva már kimutatható a véráramból is. Ha tehát a baba a pelenkás korszaka alatt több tíz ezer órán keresztül műanyagokkal, a pelenkát összetartó ragasztó anyagokkal, vagy az eldobható pelenkából kibomló nedvszívó gyöngyökkel érintkezik, ezek összetevői bizony azonnali és közvetlen hatással vannak fejlődő szervezetére és nyiladozó értelmére egyaránt! Ahogyan a számtalan vegyszer a popsikenőcsökben, törlőkendőkben, babafürdetőkben, vagy a káros anyagok az egészségtelen,  de gyermekcsalogató csomagolású édességekben, ételekben, vagy műanyag játékokban  is.

Magyarán már születéstől kezdve lassan, de biztosan mérgezzük porontyainkat! Akaratlanul és sokszor sajnos tudtunk nélkül, kiszolgáltatva a reklámok közösségformáló hatásának! Azok legalábbis, akik eddig még nem jártak utána ennek a témának, nem próbálták elkerülni ezeket a felesleges anyagokat, és nem használnak mosható pelenkát! Mi ugyanis a természetes alapú étkezés, háztartásvezetés és mosás révén a család többi tagja esetén is csökkenteni tudjuk a vegyi anyaggal való terheltséget, és valószínűleg jobban figyelünk az összetevőkre és mindennapjaink környezeti hatásaira, mint a ki tudja miből készült műanyag kaját a mikróban melegítő szülők. 

Ez a lehetőség mindenki számára nyitva áll. 

Csatlakozz Te is a tudatos szülők egyre népesebb táborához és használj mosható pelenkát, a többi már úgyis jön magától!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztod a tapasztalataidat!