2012. november 22., csütörtök

Egészségnap a kecseméti Lánchíd utcai bölcsődében


Az elmúlt időszakban kissé elhanyagoltam a blogírást, nem is csoda, hiszen mikor nem betegek vagyunk, akkor a webshopon dolgozunk. Pár hét múlva most már tényleg nagy változásnak lehettek tanúi :) De nem ezért akartam ma mindenképp a gép elé ülni, hanem csak megköszönni, hogy a mai napon a mosható pelenka beléphetett a bölcsi ajtaján! A vezetőnő, Margó meghívására, aki nagyon elkötelezett az egészséges dolgok mellett, ma a Lánchíd utcai bölcsődében mutathattam be a mosható pelenkákat az egészségnapra ellátogató szülőknek. 

Nagyon sok anyukával beszélgettem, akik lelkesen érdeklődtek a moshatózás iránt, miközben a gyerkőc végigkóstolta a szülők által beküldött egészséges ételeket, zabpelyhes kekszet, köles kőrözöttet, almás kókuszgolyót és társaikat, amik között meglepően sok volt mennyien finom. Volt közöttük persze olyan is, aminek az ízvilágát meg kellene még szokni, de azt mindenképp jó volt látni, hogy az egészséges táplálkozás alapjait a tudatos szülők milyen egyszerűen belenevelhetik a gyerekeikbe, akik nem menekülnek akkor sem, ha sárgarépás túróval vagy humusszal (csicseriborsó csemegével) kínálják őket. Az ételallergiásoknak voltak tej és szójamentes ételek is, mindenki gyűjtötte az egészséges recepteket.

Pakoltam én is Szofinak egy pár darab sütőtökös csokis piskótát, mivel egyelőre még mindig kényszerpihenőn van itthon, hétfőn mehet újra a bölcsikébe végre. Egy hónappal ezelőtt ugyanis szalmonellás lett az egész család egy hamburgerezés után, de ez már egy másik történet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztod a tapasztalataidat!