2012. június 17., vasárnap

Végre szobatisztán! :)Ma volt a nagyobb tesó ballagása. Napok óta készültünk a vendégségre. Kitakarítottunk és feldíszítettük a lakást, előkészítettük apának az ebédre valót - mert szerencsére jó dolgunk van, ilyen alkalmakkor Apa főz :) - és persze megbeszéltük a Szofival, hogy nem veszünk majd fel pelust, csak a leszoktató bugyikáját. Igazából már hónapok óta pelus nélkül volt napközben, és ha az idő engedte volna, már sokkal hamarabb is lekerülhetett volna róla. Ebből a szempontból egy őszi gyerekkel könnyebb a leszoktatás, mert már bőven két éves kora előtt ott a nyár, lehet lengébben öltöztetni. De visszatérve, Szofi másfél éves kora óta szeretett bilizni, érdekelte mindig, de azért ha elindultunk valamerre, mondjuk a bölcsibe, azért a saját magam megnyugtatása végett mindig felkerült rá a coolás leszoktató bugyipelus. Néha egyetértett benne, néha kevésbé, de volt azért, hogy szükség volt rá. Itthon viszont nem volt kérdés, hogy egyszerű pamut bugyiban van. Persze kisebb nagyobb balesetek azért időközben előfordultak, és a kellemetlenségek meg a kényelmetlenségek elkerülése végett eddig pár rövidebb alkalom kivételével nem indultunk el itthonról pelus nélkül, főleg nem kocsival, most azonban már elérkezettnek láttam az időt egy éles próbára. És bevált!

A ballagás előtti napon a bölcsis évzáró rendezvényre is már csak a leszoktatóban mentünk, és sem ott, sem másnap a suliban, a hosszúra nyúlt évértékelő beszéd alatt nem volt probléma belőle. Lassan ezek szerint nekem is hozzá kell szoknom, hogy a pelenkázásnak vége, és nyugodtan mehetünk hosszabb programra is, nem lesz gond akkor sem, ha nem ültetem óránként a bilire. Habár imádom a pelusainkat, az egész moshatózást, a hasonló gondolkodású családokat, akiket megismertem ezek révén, és azt a szemléletmódot, amit elsajátítottam általuk, azért nem mondom, hogy nem örülök neki, hogy már nem a mindennapok részei! Itt az idő végre valami másba kezdeni!Az éjszakai alvás idejére egy ideig még úgyis használatban lesznek a moshatók, de a készlet nagy része már így is el van csomagolva egy reménybeli következő gyerkőcnek, akinél már nem lesz kérdés, hogy a kezdetektől azokat adjam rá!

Mire elkezdődik a bölcsőde, már rég magunk mögött tudjuk majd ezt a korszakot. Kíváncsi leszek hányan lesznek szintén szobatiszták a csoportban. A játszóbölcsiben ugyanis jó fél évvel megelőztük a kortársakat (pedig nem is lett extrém korán szobatiszta, mint más moshatós babák az ismeretségi körünkben). Talán csak nem a moshatók miatt?! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy megosztod a tapasztalataidat!